NAUGHTY BUT NICE

Er din hund........

Snill men vill?

Du ser at hunden egentlig er en perle, men andre oppfatter den som noe annet?

Stresset, nervøs, utagerende? * 

Oppfinnsom, rampete og energisk? 

Slitsomt masete og bjeffete?

Usikker, forsiktig og redd? **

En eller flere av disse MEN allikevel matmor/matfars aller snilleste og beste venn.

Da har du nok en "NBN" :)

*Utagerende  ** Redd - Her tar vi forbehold om ekstreme tilfeller hvor man trenger annen hjelp - se ATFERDSPROBLEMER

 

 

Hva er NAUGHTY BUT NICE.

Tidlig våren 2016 lanserte det Engelske landslagsmedlemmet i Agility, Lauren Langman og veterinær og atferdsekspert Tom Mitchell et helt nytt treningsprogram for det de kalte "Naughty but Nice"  hunder og for de som tilhørte "Midnight dogwalkers club" ( lufter hunden om natta for å slippe styr).

I 1 mnd fikk man daglig 2 nye treningsoppgaver som man skulle teste ut og bruke på sin egen hund(er). I tillegg var det teori,webinarer, studigrupper, ukentlige oppgaver etc. Kurset hadde et omfattende program og resultatene lot ikke vente på seg. Dette ble en stor suksess. 

De delte det opp i 2 ulike bolker: Bombproof dogs - for nervøse hunder  og Genious Dogs for oppfinnsome og reaktive hunder. Her fikk de forsiktig prøve på ulike ting og i tillegg få oppgaver som ga de mestringsfølelse. Hundene ble mer optimistiske og positive til ting rundt seg, samtidig som at de ble mer kontrollerbare og ikke så lett å trigge. Som ekstrabonus fikk man et utrolig godt forhold til hunden(e) sin(e).

Man kunne ta dette kurset som hundeeier eller som instruktør.

Jeg var så heldig å komme over dette programmet straks det ble sluppet på markedet og var frem til våren 2017 den første og eneste som hadde pro/instruktørtreningen i Norge. 

Vi har testet hele og deler av systemet på egne og andres hunder og kommer til å benytte dette videre i årene fremover - alene men og kombinert med andre øvelser fra blant annet Susan Garrets: It's Your Choice ( IYC) .m.fl.  Hos oss er tittelen for et lignende kurs:  VILL MEN SNILL.....