NYHETER / BLOGG..

KLARGJØRING FØR HØSTENS KURS.....

Rydding og sjauing... 12.08.2017


De siste dagene har det vært en del rydding og sjauing slik at vi kan få alt klart for sesongen.
Dessverre har det høljet ned slik at mye har blitt satt på vent, men nå ser det ut til at planene endelig begynner å ta form.

Stridige fiender i naturen - ekle planter:
Vår største "fiende" - (om vi ser bort i fra regnet) har vært høymole planter som har vokst seg enormt store og i mengder som jeg aldri sett maken til.. 
Det som berører oss mest er at det har vokst en del inne i nedre del av den største hundegården..Dette har vi greid å holde i sjakk med ljå ..Vi slår hver 2.uke. men røttene er fremdeles der og kan kun taes opp i "Rotlausuka" som er rundt midtsommer  - ellers av tiden sitter de bom fast med røtter som er både lange og seige.. Og når vi snakker om over 300 planter ( ja - jeg har talt de når jeg har slått... he he )  så blir det å vente til neste midtsommer før vi rykker inn for alvor .
Aller verst er det på baksiden/yttersiden av samme hundegård.. Der er det virkelig ille.. det ser ut som en tett skog - og jeg med mine 160 cm på sokkelesten er jeg redd jeg skal gå meg bort, så det får vente til høsten kommer for alvor og plantene tar pause for noen måneder.
Nå skal disse monster platene være gamle urte/medisinplanter, men mengden gjør at man ikke helt greier å glede seg så voldsom over evt. egenskaper og nytteverdi.. 

Flere natur problemer:
Som alle andre her på Vestlandet - og mange andre steder i Norge, har vi slitt med alt vannet fra regnet som øst over oss i sommer..- Det har ødelagt en del og gravd bort den ene gjerde støtten på oversiden ved grinda mellom gården, så nå er det litt "slark" i en stolpe.. så vi får prøve å støpe opp et ny feste så snart regnet har gitt seg .. nå enn det måtte bli.....

Veien må og ha en liten opprusting med grus, men det er vi vant med.. 

Endring i "Familien" 
Hønsene har fått nytt hjem på Os ..unntatt gamle Heidi som dessverre måtte reise" hjem" etter å ha vært hos oss i hele 9,5 år..
Dette frigjør plass til tredemøllene. Akkurat nå står de oppe - men nå får jeg de endelig ned i samme del som "hunderommet".. dvs - rommet hvor vi oppbevarer alt utstyr til egne hunder, samt hunder til pass og trening.   
 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.01 | 15:10

Tusen takk for hyggelig melding. Levin og hundene hos SoiDog trenger all hjelp de kan få. Ta en tur innom nettsiden deres og se <3 Har sendt Pm til deg :)

...
14.12 | 22:20

Utruleg realt ta dåke.Tørkkje tenka på kor møe han he LIDD..Ditta ga me ein ide e vil dela og høyra ka dåke mein. Sendt ei privat melding . Håpar da e ok

...
04.04 | 22:21
HJEM har mottatt 5
12.02 | 22:22
OM OSS har mottatt 2
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE